Recept Champignons in rode wijn
klont boter
1 el olijfolie
400 gr champignons
10 zilveruitjes
1 dl rode wijn
1 el citroensap
1 el dille
2 el koriander
zout, peper
© Janneke's Receptenpagina / Champignons in rode wijn recept - recept tapas, paddestoelen, barbeque/grillen
Bereiding:
Snij de stelen van de champignons en snij ze in kwarten.
Smelt de boter met de olijfolie in een pan en voeg de in vieren gesneden uitjes en de champignons toe.
Bak ze 3 tot 5 minuten.
Voeg wijn en citroensap toe, breng aan de kook en zet op zacht.
Laat een kwartiertje pruttelen en voeg dan de gehakte koriander en dille toe.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe de champignons inclusief het wijnmengsel in een luchtdicht afgesloten
trommel en laat ze nog 1 à 2 dagen marineren.
|